Åbent hus i moskeén 2017


Det Islamiske Trossamfund inviterer endnu engang med stor fornøjelse til Åbent Hus. Det foregår:


Søndag d. 2. juli 2017 kl. 11-18


En del offentlige personligheder taler mere om end med danske muslimer. Det leder til ”fake news”, debatter på uoplyst grundlag, misforståelser, spændinger og frygt, som kun er med til at splitte sammenhængskraften i vores fælles Danmark.


Kom til Åbent Hus i Det Islamiske Trossamfund og lad os igennem dialogen arbejde mod forståelse, åbenhed og tillid. Bedøm ved selvsyn, hvad I synes om jeres danske medborgere, og så lover vi en hyggelig og lærerig dag for hele familien.


Del endelig invitationen med venner, naboer, kollegaer og klassekammerater og tag dem med til en spændende dag.


Aktiviteter på dagen og ofte stillede spørgsmål kan ses under kortet.


Adressen er:


Dortheavej 45, 2400 KBH NV.


Aktiviteter på dagen


Dagen vil byde på en masse aktiviteter for både børn og voksne:


Rundvisninger

Løbende vil guides fremvise moskéens vigtigste lokaler og kort introducere de vigtigste elementer i Islam.


Oplæg
Omtrent hver time er der mulighed for at høre korte oplæg om bestemte emner efterfulgt af mulighed for spørgsmål og svar.


Personlige værter
Er man mere til en-til-en samtaler, vil der også være personlige værter til rådighed, som man kan snakke med alene i et hyggeligt miljø eller blive vist rundt af.


Recitation af Koranen
Koranen læses ikke, den reciteres. Løbende vil der være korte recitationer af passager fra Koranen med tilsvarende oversættelse, forklaring og refleksion.


God mad
Som altid vil der være lækre, eksotiske retter fra Mellemøsten. Bliv desuden introduceret til og smag mad, som profeten Muhammad opfordrede til at spise, og hør om de tilsvarende helbredelsesmæssige fordele.


Leg og aktiviteter for børn
Som altid er børn meget velkomne, og vi vil sørge for, at der også er aktiviteter for dem.

 

Ofte stillede praktiske spørgsmål


1. Må man deltage i arrangementet som muslim?
Arrangementet er forbeholdt personer, som ikke er muslimer eller ikke praktiserer Islam. Som praktiserende muslim må du dog gerne deltage i ledsag med dine naboer, familie, kollegaer og/eller bekendte med en anden tro/overbevisning.


2. Er det nødvendigt, at man som kvinde har tørklæde på, når man besøger jer?
Nej.


3. Er der en bestemt dresscode i moskéen?
I selve bederummet er der en dresscode, der både for mænd og kvinder inkluderer passende påklædning for et religiøst rum til tilbedelse.


4. Er der plads til børn?
Børn er altid velkomne, og vi vil sørge for sjove aktiviteter, så de ikke keder sig.


5. Er det rigtigt, at muslimer ikke giver hånd til det modsatte køn?
Der er nogle muslimske mænd og kvinder, der ikke hilser på det modsatte køn ved fysisk kontakt, men i stedet med et smil og venligt nik. Det gælder både hilsen til muslimer og personer med anden tro/overbevisning.


6. Må man lydoptage, tage billeder og filme?
Man må gerne tage billeder af og filme interiøret, men ikke personer forfra uden deres tilladelse. Man må ej heller tage billeder af eller filme bønnen bagfra, mens de bedende har panden i gulvet.


7. Kan man være i moskéen, hvis man sidder i kørestol?
Ja. Moskéen er i stueetagen, men vores bibliotek, hvor foredrag holdes, er desværre på første sal. Vi kan dog tilbyde at arrangere adgang til første sal med kørestol via trapperne.