Når paranoia danner grundlag for lovgivning

Pressemeddelelse 2.maj 2017


I dag tirsdag den 2.maj fremlagde regeringen den omstridte sanktionsliste over seks udenlandske prædikanter (fem ud af seks personligheder på listen er muslimer). Sanktionslisten betyder, at de seks personer på listen er forbudt indrejse alene på baggrund af deres holdninger.


Vi mener, at dette indrejseforbud er det mindst gennemtænkte træk fra landets regering de seneste mange år. Et impulsivt træk af paranoia, baseret på misinformation og irrationelt grundlag. Med dette forbud mener vi, at danske politikere har iværksat en proces, der undergraver deres eget værdisæt, bedre end nogen udenlandsk forkynder nogensinde vil kunne gøre. Den muslimske ungdom i Danmark efterspørger sagligt belæg for forbuddet. Vi ønsker at få besvaret disse meget simple spørgsmål; Hvad er bevisgrundlaget for så drastisk et forbud? På hvilket grundlag har man udvalgt netop disse seks mænd? Findes der skyggen af bevis på, at disse personer udgør en trussel?


Hvis ikke dette kan fremlægges, og forbuddet viser sig at være af substansløs symbolpolitisk karakter, har vi et meget klart og simpelt budskab; at den danske regering er den absolut største bidrager til et splittet og fremmedhadsk Danmark.


Det er opsigtsvækkende, hvor fraværende regeringens research har været i udarbejdelse af sanktionslisten. Et eksempel på dette, er hvordan Mohamad El Arefes opholdssted angiveligt skulle være “ukendt”, og at hans ideologi går parallelt med Islamisk Stats ideologi. En simpel søgning på Facebook vil vise, at Mohamad El Arefes live sessioner i det ”ukendte opholdssted” i virkeligheden er ret så åbenlyst, og at hans mange advarsler mod netop Islamisk Stat står i stik modstrid til denne absurde misinformation. Derfor stiller vi spørgsmålene. Hvad i alverden foregår der? Er Danmark virkelig klar til at gå på kompromis med basal research før konkret lovgivning? Er man klar til at omfavne de konsekvenser denne institutionelle radikalisering af unge kan have? Er det seriøst, at ekstremisten Terry Dale Jones sættes i samme bås som disse muslimske forkyndere, som ikke har en eneste voldssag på sig, og ej heller har manet til vold eller trusler?


Muslimsk Ungdom i Danmark udfordrer enhver politiker eller meningsdanner til at tage en seriøs og akademisk debat. Vi ønsker rationelle modargumenter frem for impulsive forbud. Modargumenter rationelt, frem for at forbyde impulsivt. Lad os tage debatten under de rigtige rammer, som vi lærer på institutionerne. Vi inviterer og åbner moskéens døre.


Og til segmentet af unge muslimer i landet, som føler sig frustreret over dette irrationelle forbud, opfordrer vi til at slå koldt vand i blodet, og holde hovedet højt hævet. Vores historie har lært os, at forbud og sanktioner aldrig har svækket vores Deen. Tværtimod, er disse tiltag oftest resultatet af usikkerhed og manglende tro på eget værdisystem, når man forbyder uskyldige forkyndere, at dele deres holdninger i landet.