Skrevet af Redaktionen, 30.10.2016Hjertelig latter, høj spiritualitet og dyb indsigt i menneskehedens profet, Profeten Mohammad (må Guds fred og velsignelser være med ham) var, hvad der fyldte i moskéen, da Shaykh Kamal El Mekki gæstede os søndag eftermiddag. Moskéen summede af mennesker, der var kommet langt og fjernt for med egne ører at høre hovedpersonen tale og med egne ører at bedømme, hvem det hele handlede om.


Hvem der dog var højtråbende fraværende, var det næsten ikke-eksisterende fremmøde af journalister, politikere og kritikere, der på trods af åben invitation ikke tog imod invitationen for selv at bedømme, lytte og være kritiske.


Vi har inviteret dem, der er ude med riven, hver gang vi inviterer en lærd. Vi har inviteret dem, der peger fingre ad os – vi har inviteret dem til at være kritiske. Vi vil altid kalde til dialog, saglig debat og kritisk tænkning. Og vi nægter at sidde passivt til, når politikere forsøger at sætte vores dagsorden eller tillægge vores gæster intentioner eller ytringer, de aldrig har hverken tænkt eller ytret. Det er ikke i orden, at politikere lægger et politisk pres på vores uddannelsesinstitutioner, og det er ikke i orden at skubbe islamisk viden fra de selvsamme steder, viden bør og skal florere. Vi opfordrer til, at man genovervejer, hvilket budskab man sender til den Muslimske Ungdom i Danmark.


Hos Muslimsk Ungdom i Danmark er dørene altid åbne. Vores døre vil altid være åbne over for lærde, der formidler viden om islam, og dermed spreder glæde, vis indsigt og gode manerer blandt vores unge. Dagens foredrag bød på refleksion, spiritualitet og afmystificering af pressens ukritiske deling af islamofobernes løgne. De unges dominerende fremmøde bar en klar besked til alle, der prøvede at begrænse vores givne ret: Ungdommen har talt. Vi har intet at skjule.


Muslimsk Ungdom i Danmark vil fortsat arbejde for dialog i fremtiden. Vi vil fortsætte med at tale.